Energy is Flowing

Stress respons bewustwording

Leer jouw eigen stress respons kennen in 3 sessies om effectiever burn-out en stress klachten te behandelen. Door unieke methode van mindfullness, coaching en cranio-sacraal therapie kom je tot rust en leer je bewust te worden van stress in jouw lichaam.
Hormonale stress cascade

Hormonale stress cascade

Het stress systeem is ontwikkelt in onze evolutie van dier tot mens. Een deel ervan het RAS systeem hebben we gemeen met reptielen. De stress cascascade vanuit ons lymbische brein van hormonen met zoogdieren. In de huidige maatschappij is onze stress repsons meestal buiten alle proporties. Stress hormonen worden aangemaakt om te vluchten of vechten. In de jungle met een tijger tegenover je is dat nuttig, maar wij zitten gewoon op kantoor of staan in de file.

Ons stress systeem kan hierdoor overspannen raken. Bij de minste input gaan alle alarmbellen af. Uiteindelijk kan dit leiden tot chronische stress, bijnieruitputting of burn-out.

Met een combinatie van lichaamsbewust coachen, NLP en cranio-sacraal therapie is het mogelijk om bewust te worden van jouw stress reactie. Je voelt en leert  hoe via de zintuigen signalen jouw brein binnenkomen en beoordeelt worden. Je leert contact maken met delen van het brein die essentieel zijn in de stress casacade. De amygdala’s en hippocampus worden ontladen en hergeprogrammeerd om structurele verbetering van jouw stress reactie te bewerkstelligen.

Tijdelijk met 30% korting drie individuele sessies voor slechts 147 euro!

In deze 3 sessies van ieder 1 uur ligt u ontspannend op een massagetafel. Door lichte aanraking en intentie wordt contact gemaakt met de verschillende delen van het brein en lichaam. In diepe meditatieve staat kan je dan praten met het lichaam en de stress respons ontladen en verbeteren.

Sessie 1:  kennismakingsessie en los laten stress.

Sessie 2: Stress cascade voelen, ontladen amygdala’s, bijnieren ontspannen en  terug in het hier en nu komen.

Sessie 3:  RAS systeem afstellen en stress reactie in hersenstam nagaan. Ontspannen en vernieuwde stress respons verankeren.

Feedback van een client: “De sessies maakten me meer bewust van de de fysieke effecten van stress op mijn lichaam en het inzicht dat dit mij gegeven heeft, heeft me geholpen om beter voor mijzelf te zorgen”

Wilt u uw stress respons beter leren beheersen? Uw amygdala’s ontladen? Een andere aanpak om inzicht in een burn-out te krijgen? Bijnieruitputting? Neem dan contact op.

cranio_sacraal_therapie_1