Energy is Flowing

Cranio-sacraal therapie

Een zachte aanraking van het hoofd.

Cranio-sacraal therapie is een complementaire therapie voortgekomen uit de osteopathie. Het is ontstaan in de jaren tachtig van de vorige eeuw en is ontwikkeld tot een behandelsysteem met een hoge preventieve en medische waarde.

Door middel van uiterst zachte aanraking maken we contact met weefsel. Hierdoor slagen we er in blokkades in het lichaam te vinden en op te lossen, zodat alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam weer maximaal kunnen werken.

Zo kunnen schedelbotjes, wervels en heiligbeen hun juiste plaats terugvinden zodat de hersenen en ruggemerg weer optimaal leiding kunnen geven aan de rest van het lichaam.

 

De craniosacraal therapeut brengt weer balans en kan blokkades in het lichaam oplossen. Wanneer psychologische of emotionele problemen de werking van de geest of het lichaam negatief beïnvloeden kunnen we dit opmerken, eventueel bespreken en samen met de cliënt een oplossing voor deze problemen vinden.

Een craniosacraal therapie behandeling geeft een grote innerlijke rust en helderheid. Dit is optimaal om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Hierdoor kunnen vele klachten voorkomen, verzacht of genezen worden. Lees ook Cranio voor Wie? over welke klachten behandelt kunnen worden met craniosacraal therapie.

cranio_sacraal_therapie_1