Energy is Flowing

Cranio en immuunsysteem

Het immuunsysteem is het verdegingsysteem van je lichaam dat je beschermt tegen indringers en dat helpt veranderde eigen cellen te bestrijden. Na een ziekte is het immuunsysteem vaak verzwakt. Cranio-sacraaltherapie kan helpen het immuunsysteem weer te versterken en in balans te brengen. Ook bij een ziekte van het immuunsysteem kan cranio-sacraaltherapie in combinatie van lichaamsbewust coachen jou helpen om je bewust te maken van jouw immuunsysteem.

In een cranio sessie met het immuunsysteem gaan we stapsgewijs door het immuunsysteem. Nadat de client op de behandeltafel gegrond en tot rust is gekomen, gaan we eerst het lymfe systeem bekijken. In het lymfevocht bevinden zich veel afweerstoffen en we kijken of de afvalstoffen van de afweerreactie goed in het bloed afgevoerd worden. Daarna gaan we naar de thymus, in het Nederlands ook wel zwezerik genoemd. De thymus is erg belangrijk voor ons immuunsysteem aangezien er verschillende afweerstoffen worden gemaakt. Ook worden er geheugencellen opgeslagen van afweerstoffen die hebben geholpen om een virus of bacterie te verslaan. In het geval hetzelfde virus weer terugkomt, kan de thymus snel weer nieuwe antistoffen kan maken. In de thymus bevinden zich ook veel stamcellen van witte bloedcellen.

Na de thymus gaan we kijken en voelen bij de belangrijke organen voor het afweersysteem. Stap voor stap gaan we bij de milt, lever, galblaas en darmen kijken om te zien of  deze optimaal functioneren. Daarna kijken we of er nog andere plekken zijn waar vreemde energieën in het lichaam aanwezig zijn.  Wij helpen het immuunsysteem deze energieën te lokaliseren en op te lossen. Hierbij gebruiken we een dialoog net als bij lichaamsbewust coachen of soms ook gewoon met intentie in stilte, alles om het immuunsysteem bewust te maken. Vaak is het immuunsysteem niet op de hoogte van een inefficiente werking of is een virus gewoon goed verstopt. Als we immuunsysteem hiervan bewust kunnen maken, dan zal het helpen en dit veranderen. Zijn taak is immers ons te helpen te overleven. Uiteindelijk helpen we de client ook om te leren zelf contact te maken met zijn immuunsysteem.

Als u interesse heeft om uw immuunsysteem beter te leter kennen? Als u contact wilt maken een immuunziekte door diepe meditatie met u lichaam? Of als u vragen heeft? Neem dan contact op. Praten met het immuunsysteem, ervaar het zelf!

immuunsysteem herstellen

Cellen van het immuunsysteem