Energy is Flowing

Lichaamsbewust Coachen

Lichaamsbewust coaching is combinatie van praten met het lichaam tijdens een cranio-sacraal sessie , waarbij gebruik maakt wordt van NLP communicatie technieken. Tijdens een diepe relexatie in een cranio-sacraal sessie wordt het denken uitgeschakeld. Je komt in een diepe ontspannen staat die net als tijdens slapen wordt gereguleerd door de parasympathicus. Dit is het parasympatishe systeem (ook wel wormen brein) dat al je automatische functies aanstuurt zoals organen, ademhaling en bloedsomloop.

cranio_sacraal_therapie_amsterdam_3_schoudersIn deze diepe staat van bewust zijn kun je contact maken met je lichaam. De behandelaar legt een hand op een deel van het lichaam, zodat de client nog beter kan voelen. Onderdrukte emoties kunnen geuit worden. Als je een stem geeft aan het aangesproken deel van het lichaam, dan kan de wijsheid van het lichaam gaan spreken. Hierbij kunnen door NLP communicatie technieken toe te passen oorzaken van blokkades of ziekten effectief achterhaald worden. Je kunt bijvoorbeeld het hart een stem geven om verdriet te uiten.

Tevens kan men coachen en het lichaam bewust maken van processen. Het lichaam is erg complex en het is erg wonderlijk hoe ingenieus alles werkt. Toch zijn er soms processen waarbij het lichaam niet meer correct werkt. Het stress systeem bijvoorbeeld bepaalt vaak zijn reactie gebasseerd op vroege jeugdervaringen. Tevens is onze stress respons evolutionair ontwikkeld bij onze vroege voorouders die vooral moesten overleven in de jungle of op de savanne. Op volwassen leeftijd in de huidige samenleving is zo’n stress reactie meestal buiten alle proporties. Met behulp van lichaamsbewust coachen in een cranio sessie kun je de stress loslaten en de stress cascade als het ware resetten.

In een meditatie kan men bewust het ritme van de ademhaling reguleren. In potentie kan men ook andere automatische processen in het lichaam bewust reguleren  tot op het allerkleinste niveau van een cel. Hiermee kan men bijvoorbeeld communiceren met immuuncelllen om hun efficiëntie te verhogen of in het geval van auto-immuunziekten hen als het ware te her-programmeren om hun destructieve acties tegen te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het vergt echter wel een diepe staat van lichaamsbewustzijn om dit toe te passen. Cranio-sacraal therapie gecombineerd met lichaamsbewust coachen kan je helpen om dit potentieel in jezelf de ontdekken.